Gombás rizs csirkével (rizses hús kicsit másképp)
Hozzávalók:
50 dkg rizs
20 dkg gomba
1 csirkemell
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
petrezselyem
rozmaring
bazsalikom
só
bors
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a szeletekre vágott gombát. Jól megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, zúzott fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk.
Ha jól összepárolódott, akkor megszórjuk kevés liszttel, majd hozzákeverjük az előzőleg kifőzött rizst.
A csirkehúst kockára vágjuk, sózzuk, olajon jól megpirítjuk. Apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezzük. Ha elkészült, hozzákeverjük a gombás rizshez.
Utolsó módosítás:
2004.11.07