Diós kifli
Ez után az édesség után biztos, hogy mindenki megnyalja a tíz ujját!
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 citrom
1 rúd vanília
3 db tojás sárgája
1 cs sütőpor
Töltelékhez:
20 dkg dió
25 dkg porcukor
3 db tojás fehérje
mézeskalács fűszerkeverék
almás rétes fűszerkeverék
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom kifacsart levét, a három tojás sárgáját, jól eldolgozzuk és rövid ideig pihentetjük. A tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, a lapot háromszög alakú darabokra vágjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a vaníliás porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, megszórjuk mind a kétféle fűszerkeverékkel.
A tésztadarabokat megtöltjük, kifliket formázunk belőle, tetejét megkenjük tojással, majd darált dióval meghintjük a felületét. Előmelegített sütőben megsütjük.
Utolsó módosítás:
2004.11.07