Diós kifli

Ez után az édesség után biztos, hogy mindenki megnyalja a tíz ujját!

Hozzávalók:
Töltelékhez:
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom kifacsart levét, a három tojás sárgáját, jól eldolgozzuk és rövid ideig pihentetjük. A tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, a lapot háromszög alakú darabokra vágjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a vaníliás porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, megszórjuk mind a kétféle fűszerkeverékkel.

A tésztadarabokat megtöltjük, kifliket formázunk belőle, tetejét megkenjük tojással, majd darált dióval meghintjük a felületét. Előmelegített sütőben megsütjük.

Utolsó módosítás: 2004.11.07