Gombával bélelt burgonya
Tejszínes krumpli erdőben leltük ezt a finom gombát
Hozzávalók:
4 db nagy burgonya
25 dkg csiperke gomba
fél cs petrezselyem
2 ek olaj
só
bors
zsálya
15 dkg gomolyatúró
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2- 3 tojás
szerecsendió
5 dkg vaj
10 dkg reszelt trappista sajt vagy parmezán
A burgonyát karikákra vágjuk, és 20 perc alatt megfőzzük.
Kockára vágjuk a hagymát. A gombát szeletekre. A petrezselymet felaprítjuk. Az olajat serpenyőbe tesszük, először a hagymát pirítjuk rajta, majd a gombát pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük zsályával, petrezselyemmel.
A gomolyát szétnyomkodjuk, elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, a tojásokkal, és a főtt, szétnyomott burgonyával, sóval, borssal, szerecsendióval.
Kivajazunk egy formát, beletesszük a burgonya felét, erre a gombát, majd a másik réteg burgonyával lefedjük, sajttal megszórjuk.
Kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Ha van habzsákunk, akkor a második réteg burgonyát, akár rá is nyomhatjuk a gombára. Így különleges díszítést kap.
Utolsó módosítás:
2004.11.07