Gombával bélelt burgonya

Tejszínes krumpli erdőben leltük ezt a finom gombát

Hozzávalók:
A burgonyát karikákra vágjuk, és 20 perc alatt megfőzzük.

Kockára vágjuk a hagymát. A gombát szeletekre. A petrezselymet felaprítjuk. Az olajat serpenyőbe tesszük, először a hagymát pirítjuk rajta, majd a gombát pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük zsályával, petrezselyemmel.

A gomolyát szétnyomkodjuk, elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, a tojásokkal, és a főtt, szétnyomott burgonyával, sóval, borssal, szerecsendióval.

Kivajazunk egy formát, beletesszük a burgonya felét, erre a gombát, majd a másik réteg burgonyával lefedjük, sajttal megszórjuk.

Kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ha van habzsákunk, akkor a második réteg burgonyát, akár rá is nyomhatjuk a gombára. Így különleges díszítést kap.

Utolsó módosítás: 2004.11.07