Különleges gyümölcsös rétes

Ilyen meggyes finomságban ritkán van az embernek része.

Hozzávalók
Rántáshoz:
Tésztához:
Töltelékekhez:
Először rántást készítünk, addig forrósítjuk, amíg habos lesz, majd kihűtjük.

Egy tálban a hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a rántást. Feltekerjük, mint a bejglit, ezután, mint a kakaós csigát, majd nagy tálra tesszük, és a hűtőbe rakjuk 1 órára. Ebből az adagból 6 tekercs lesz.

A tányéron 6 szeletet vágunk, egyenként téglalap alakúra formázzuk, sütőlapra tesszük, megtöltjük, és készre sütjük.

A töltelék készítése: a meggyet cukorral, citromhéjjal, az almát cukorral, fahéjjal dolgozzuk össze. De készülhet mákkal, túróval is.

Utolsó módosítás: 2004.11.07