Különleges gyümölcsös rétes
Ilyen meggyes finomságban ritkán van az embernek része.
Hozzávalók
Rántáshoz:
20 dkg liszt
20 dkg zsír
Tésztához:
30 dkg liszt
1 doboz tejföl
2 tojás
só
Töltelékekhez:
1 üveg meggybefőtt
2-3 reszelt, párolt alma
cukor
reszelt citromhéj
fahéj
Először rántást készítünk, addig forrósítjuk, amíg habos lesz, majd kihűtjük.
Egy tálban a hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a rántást. Feltekerjük, mint a bejglit, ezután, mint a kakaós csigát, majd nagy tálra tesszük, és a hűtőbe rakjuk 1 órára. Ebből az adagból 6 tekercs lesz.
A tányéron 6 szeletet vágunk, egyenként téglalap alakúra formázzuk, sütőlapra tesszük, megtöltjük, és készre sütjük.
A töltelék készítése: a meggyet cukorral, citromhéjjal, az almát cukorral, fahéjjal dolgozzuk össze. De készülhet mákkal, túróval is.
Utolsó módosítás:
2004.11.07