Erdélyi paprikás csirke (Jónás Rita módra)
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
olaj
1 nagy fej hagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl tej
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
tárkony
babérlevél
lestyán
petrezselyem zöldje
só
bors
Burgonyapüréhez:
50 dkg burgonya
1 evőkanál margarin
2 dl tej
só
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, majd rárakjuk a lebőrözött csirkecombokat.
Kicsit megpörköljük, majd kevés csontlével felöntve puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor a tejet, a tejfölt és a lisztet összekeverjük, és ezzel behabarjuk a pörköltet. Tárkonnyal, babérlevéllel, lestyánnal, borssal, petrezselyem zöldjével ízesítjük.
A burgonyapürét a szokásos módon elkészítjük, lehet egy kicsit hígabb is, majd a csirkepörkölttel tálaljuk. Nagyon finom köret a pörkölthöz az orsótészta is.
Utolsó módosítás:
2004.11.07