PROVANCE-I SÜLT CAMEMBERT
Hozzávalók:
4 camembert-korong
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál provance-i fűszerkeverék
4 teáskanál + 4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál száraz fehérbor
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és amíg bemelegszik, előkészítem a sajtkorongokat.
Mindegyik sajtdarab tetejébe 12-12 helyen mély lyukat vágok egy késsel úgy, hogy amikor beleszúrok, kicsit meg is forgatom a kés élét, mert így tágabb lesz a nyílás. Miután így végiglyuggattam a sajtokat, megpucolom a fokhagymagerezdeket, és mindegyiket felszeletelem 6-6 vékony tüskére. A nyílásokba felváltva dugdosok fokhagymatüskéket és csipetnyi fűszerkeverék-adagokat, hogy a sajtkorongok jó ízesek legyenek.
Utána előveszek egy alufólia-gurigát, és letépek belőle 4 akkora darabot,
amellyel buggyosan körbe tudom venni a megtömködött camembert-eket, előbb azonban kisimítom a fólialapokat, és szétmasszírozok rajtuk egy teáskanálnyi olívaolajat.
A sajtkorongokat töltött tetejükkel lefelé a megfényesített helyekre teszem, és köréjük hajtogatom lazán a fóliát, hogy a védőburkolat magasabb legyen a sajtnál. Mindegyik korongra rálötykölök 1-1 evőkanálnyi olívaolajat meg fehérbort, és alaposan meg is borsozom őket.
Befejezésül a gurigából megint letépek 4 alufóliadarabot, de már jóval kisebbeket, mint a sajtokhoz. Ezek csak arra kellenek, hogy könnyedén, nem tapadósan lefedjem velük a camembert-eket, aztán a fűszeres-fokhagymás korongokat egymás mellé sütőlapra ültetem, és 15 percre betolom a forró sütőbe.
Ha letelt a negyedóra, lekapom a fóliatetőket, és még 2-3 percig nélkülük sütöm tovább a fűszeres illatú, olvadozó sajtkorongokat.
4 adag lesz belőle
Utolsó módosítás:
2004.11.07