Szatmári rakott túrós
Ez az édesség nagyon finom és rettentően egyszerű.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
50 dkg tehéntúró
5 dkg mazsola
5 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
1 pohár tejföl
1 csomag vaníliás cukor.
Házi gyúrt tésztát készítünk. A kinyújtott tésztalevelet hatfelé vágjuk, majd sós vízben kifőzzük és megvajazzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tésztát és a túrót felváltva egymásra rétegezzük, végül tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőben megsütjük.
Az édességet tálaláskor négyszögre vágjuk, meghintjük vaníliás cukorral. Díszíthetjük friss szederrel vagy bármilyen más gyümölccsel.
Utolsó módosítás:
2004.11.07