ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PULYKAROLÁD
Hozzávalók 2 személyre:
250 g pulykamell
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
50 g hagyma
20 g olaj
húslé
só
bors
mustár
petrezselyemzöld
bors
szerecsendió
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, póréhagymalevelet, a sárgarépát majd roláddá csavarjuk össze és konyhai zsineggel átkötjük. A felforrósított olajba beletesszük a roládot és minden oldalát barnára sütjük, aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.
Energiatartalom: 430 kcal/fő
Utolsó módosítás:
2004.11.07