Mákos guba
A Kovács-Kaszás féle mákosguba vaníliamártással készül. Próbáld ki!
Hozzávalók:
8 db kifli
tej
cukor (vanília)
1 rúd vanília
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
1 egész citrom
4 tojás sárgája
porcukor
méz
só
vaj
esetleg tojás fehérje
1 cs. vanília puding hígra keverve
A tojássárgákat, vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét, valamint tejet összekeverünk, majd felforralunk.
A kifliket feldaraboljuk és beletesszük ebbe a főzetbe. Ha megszívták magukat tejjel, a fölösleget leönthetjük róluk (ha marad), majd tehetünk rá forró vajat.
A mákot felfőzzük cukorral és tejjel, és forró mézet csurgathatunk a tetejére.
Felverhetünk tojásfehérjét és a guba tetejére téve megsüthetjük sütőben (ebben az esetben hagyjunk alatta több tejet).
Vaníliamártással tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07