Meggymártás

Meggymártással a főtt marhahús mennyei.

Hozzávalók
A meggyet kimagozzuk, kevés sóval, cukorral, a felkockázott almával a szegfűszeg, fahéj és citromhéj kivonatával ízesített vízben feltesszük főni.
A liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük, hozzáadjuk a habtejszínt, borral felöntjük, és még egyszer felforraljuk. Forrón tálaljuk.

Ízét feljavíthatjuk azzal, hogy a főtt meggy egy részét áttörve adjuk a mártáshoz. Jobb ízű, ha a mag egy részét mozsárban megtörjük, vörösborral kiforraljuk, és hozzászűrjük a kész mártáshoz. (A magokat főzőzsákban bele is főzhetjük a mártásba, majd ha elkészült, könnyedén eltávolíthatjuk.)

Húslevesben kifőtt marhahússal isteni.

Utolsó módosítás: 2004.11.07