Gyümölcsös joghurt gerinc

Hozzávalók:
A tej felét felforraljuk és simára keverjük benne a zselatint. Amikor lehűlt, hozzákeverünk 3 dl joghurtot, melybe előzőleg ízlés szerint cukrot kevertünk. A keveréket hűtőbe tesszük.

Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és az aljára öntjük a szilárduló fehér joghurtkrémet.

A gyümölcsöket, annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, és ízlés szerinti cukorral és egy evőkanál zselatinnal elkeverjük.

Miután langyosra hűlt, belekeverünk 3 dl joghurtot és a fehér rétegre öntjük.

A maradék tejjel elkeverjük a maradék joghurtot, cukorral ízesítjük és a gyümölcsös rétegre öntjük.

Hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.

Utolsó módosítás: 2004.11.07