Gyümölcsös joghurt gerinc
Hozzávalók:
8 dl joghurt
1 dl tej
15 dkg mirelit málna
15 dkg mirelit ribizli (vagy meggy)
1 ek zselatin
8 ek cukor
A tej felét felforraljuk és simára keverjük benne a zselatint. Amikor lehűlt, hozzákeverünk 3 dl joghurtot, melybe előzőleg ízlés szerint cukrot kevertünk. A keveréket hűtőbe tesszük.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és az aljára öntjük a szilárduló fehér joghurtkrémet.
A gyümölcsöket, annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, és ízlés szerinti cukorral és egy evőkanál zselatinnal elkeverjük.
Miután langyosra hűlt, belekeverünk 3 dl joghurtot és a fehér rétegre öntjük.
A maradék tejjel elkeverjük a maradék joghurtot, cukorral ízesítjük és a gyümölcsös rétegre öntjük.
Hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07