Cappuccino-torta
Kávé és csoki a tökéletes páros!
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg darált dió
8 dkg cukor
10 dkg vaj
1 kg natúr ízű tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
8 dkg liszt
20 dkg tejföl
fahéj
4 db tojás
2 adag hosszú kávé
Öntet:
2 dl tej
2 dl tejszín
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
A darált diót keverd össze 8 dkg cukorral és 10 dkg vajjal, majd helyezd egy tortaformába és 180 fokon 10 percig süsd.
A többi anyagot keverd habosra, majd öntsd rá a már megsütött diós alapra és süsd 150 fokon 80 percig.
Öntet: forrald fel a tejet és a tejszínt, add hozzá a kakaót, vajat, cukrot, a tojássárgáját és sűrűsödésig melegítsd.
Tálalás: a tortaszeletet tedd a tányérra, önts rá csokoládé öntetet és tejszínhab-rózsával díszítsd.
Utolsó módosítás:
2004.11.07