Tejszínes kapros zöldséges csirke

Hozzávalók:
[Csirkét fűszerez] A csirkemelleket, combokat enyhén besózzuk, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük.

A zöldségeket megtisztítjuk. A répát karikára, vagy hasábokra vágjuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az összes zöldséget néhány perc alatt előpároljuk.

[Zöldségágy] Egy tepsi aljára a megmaradt bacon szeleteket lefektetjük, és erre tesszük a tepsi közepére a bacon-be csavart csirkehúsokat. A húsok köré tesszük vegyesen az előpárolt zöldségeket.

A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, az apóra vágott kaporral, az ételízesítővel és a borssal, majd a keveréket ráöntjük a húsra és a zöldségekre.

A háromféle sajtot lereszeljük, összekeverjük és (kb. 30 perc múlva, miután levettük a fedőt) az étel tetejére szórjuk. További 10-15 percig sütjük, amíg meg nem pirult.

Utolsó módosítás: 2004.11.07