Tejszínes kapros zöldséges csirke
Hozzávalók:
2 csirkemell
2 csirkecomb
1 csomag szeletelt bacon szalonna
1-2 répa
fél szál póréhagyma
1 fej brokkoli
1 fej karfiol
8 dkg zöldborsó
8 dkg zöldbab
2 csomag kapor
ételízesítő
2 dl tejszín
4 pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg ementáli sajt
10 dkg füstölt sajt
só
bors
[Csirkét fűszerez] A csirkemelleket, combokat enyhén besózzuk, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát karikára, vagy hasábokra vágjuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az összes zöldséget néhány perc alatt előpároljuk.
[Zöldségágy] Egy tepsi aljára a megmaradt bacon szeleteket lefektetjük, és erre tesszük a tepsi közepére a bacon-be csavart csirkehúsokat. A húsok köré tesszük vegyesen az előpárolt zöldségeket.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, az apóra vágott kaporral, az ételízesítővel és a borssal, majd a keveréket ráöntjük a húsra és a zöldségekre.
A háromféle sajtot lereszeljük, összekeverjük és (kb. 30 perc múlva, miután levettük a fedőt) az étel tetejére szórjuk. További 10-15 percig sütjük, amíg meg nem pirult.
Utolsó módosítás:
2004.11.07