Csokoládés - mandulás gerinc

Hozzávalók:
A bevonathoz:
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal vízgőz felett, és keverjük simára. Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a kétféle darált mandulát és a cukrozott gyümölcshéjat.

Öntsük a masszát egy nagy, sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hengergessük össze. Amikor a massza kihűlt, fólia segítségével formázzunk belőle háromszögletű hasábot, csomagoljuk be fóliába és hagyjuk megszilárdulni.

A bevonathoz olvasszuk meg a fehér csokoládét a vajjal vízgőz felett. Csomagoljuk ki a csokoládémasszát a fóliából, és kenjük rá egyenletesen a fehér csokoládékrémet. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna, gyors mozdulatokkal nyomkodjuk a felszínére a mandulaszeleteket.

Tegyük a kész desszertet hűtőszekrénybe, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Utolsó módosítás: 2004.11.07