Csokoládés - mandulás gerinc
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg darált mandula
20 dkg durvára darált mandula
10 dkg vaj
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
5 evőkanál darabolt, cukrozott gyümölcshéj
A bevonathoz:
17 dkg fehér csokoládé
2 evőkanál vaj
25 dkg szeletelt mandula
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal vízgőz felett, és keverjük simára. Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a kétféle darált mandulát és a cukrozott gyümölcshéjat.
Öntsük a masszát egy nagy, sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hengergessük össze. Amikor a massza kihűlt, fólia segítségével formázzunk belőle háromszögletű hasábot, csomagoljuk be fóliába és hagyjuk megszilárdulni.
A bevonathoz olvasszuk meg a fehér csokoládét a vajjal vízgőz felett. Csomagoljuk ki a csokoládémasszát a fóliából, és kenjük rá egyenletesen a fehér csokoládékrémet. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna, gyors mozdulatokkal nyomkodjuk a felszínére a mandulaszeleteket.
Tegyük a kész desszertet hűtőszekrénybe, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07