Tanzániai kakaós párolt banán
A cukormázas, vajban párolt banán kakaós öntettel eszméletlen finom édesség.
Hozzávalók:
6 banán
4 evőkanál porcukor
fél dl ananászlé
1 evőkanál vaj
1 dl víz
fél dl tej
1 evőkanál kakaó
vaníliás cukor
1 teáskanál banánliszt vagy kukoricaliszt
Tegyük tűzálló tepsibe a két evőkanál cukrot, az ananászlevet és a vajat. Melegítsük meg, majd tegyük hozzá a banánt. Pároljuk majdnem puhára. Rakjuk ki kettesével tányérra.
Keverjük össze a kakaót, a két evőkanál porcukrot és a lisztet egy kis vízzel. Forraljuk fel a tejet, fakanállal keverjük bele a kakaós masszát. Főzzük, amíg be nem sűrűsödik az öntet. Ha kész, öntsük a banánokra.
Utolsó módosítás:
2004.11.07