Tarka kifli
Kezd a napot illatos kakaós kiflivel!
Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 dl tej
2 ek cukor
1 kk só
2 dl olaj
1 cs./5 dkg élesztő
fahéj + porcukor
A lisztet sütőben meglangyosítjuk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt az olajat és a sót. Ezt összekeverjük és elvegyítjük a liszttel.
A tésztát jól kidagasztjuk, és 1/4 részt elveszünk belőle. Az 1/4 részhez 3 ek kakaót keverünk és (szükség esetén pici tejjel) összegyúrjuk. A két cipót külön-külön megkelesztjük (kb 1 óra).
Miután megkelt, mindkét cipót kétfelé vesszük. A fehér cipót 1/2 cm vastagra nyújtjuk, a barnát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a fehérre (a barna kisebb lesz).
Az egymásra helyezett tésztát 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket megfordítjuk (a barna legyen alul) és kifliformára feltekerjük. Kivajazott tepsiben arany-barnára sütjük.
Közben, amíg sül a sütemény, 1 dl vizet felfőzünk 1 pohár cukorral, és a kisült forró kifliket a még forró cukormázba forgatjuk.
Fahájas porcukorral megszórjuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07