Palacsinta almával
Két tésztaréteg között finoman illatozó alma bújt meg.
Hozzávalók:
1 evőkanál kristálycukor
3 db alma
0,5 dl tejszín
0,5 dl tej
2 db tojás
3 evőkanál liszt
vanília
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
porcukor
A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a tejjel és tejszínnel, a cukorral, pici sóval, őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Mindezt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez.
Az alma magházát eltávolítjuk, felszeleteljük . Egy serpenyő aljára tésztát öntünk, félig átsütjük, majd erre tesszük az almaszeleteket, erre pedig még egy réteg tésztát öntünk, és jól átsütjük. Ha szükséges, fordítsuk meg.
Utolsó módosítás:
2004.11.07