Zöldséges palacsinta
A töltelékbe sok finomságot aprítottunk, a mártást ínycsiklandó juhsajttal tettük még ízletesebbé.
Hozzávalók:
4db kész palacsinta
1 db cukkíni
1 db padlizsán
1 csomag bazsalikom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db édeskömény
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 teáskanál paradicsompüré
15 dkg juhsajt
1 dl tejszín
0,5 dl almabor
olívaolaj
só
bors
A hagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit, padlizsánt és paprikát, valamint az édesköményt. Hozzáadjuk a vajat és az almabort, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a finomra vágott bazsalikomot.
Az olvasztott vajat összekeverjük a tejszínnel, beletörjük vagy belereszeljük a juhsajtot, és addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad. Sózzuk, borsozzuk. A zöldséges ragut a palacsintákba töltjük, feltekerjük. Mártással leöntve tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07