KÓKUSZOS TEJBERIZS ANANÁSSZAL

Hozzávalók:
Elkészítés:
4 deci tejet előző nap összekeverek 10 deka kókuszreszelékkel, és egészen forrpontig hevítem. Mielőtt felforrna, lekapom a tűzről, és várok, míg kihűl. Ha már hideg, beteszem a hűtőbe. Itt az éjszaka során beleoldódik a kókusz íze. Másnap leszűröm, elbúcsúzom a kiáztatott kókuszreszeléktől, és a tej mennyiségét 4 decire pótolom.

Ezután megmosom a rizst, szűrőben lecsepegtetem, és egy kisebb fazékba teszem. Rögtön felöntöm a vízzel – ez kb. kétszerese a rizs mennyiségének –, adok hozzá csipetnyi sót, és mérsékelt tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzöm. Akkor jó, ha kicsit tocsakos marad.

A puha rizshez hozzákeverem a kókuszízű tejet, a maradék 5 deka kókuszreszeléket, a mézet és a vaníliaaromát . Belereszelem a megmosott citrom héját is, majd mérsékelt tűzőn 7-8 perc alatt kevergetve összeforralom az egészet.

Közben lecsöpögtetem, és apróra vágom az ananászt.
Végül az ananászfalatokat is belekeverem a kókuszos tejberizsbe, amelyet szétosztok 6 üvegtálkába. Tálalásig hűtőben tartom, és mielőtt bekanalaznánk, előfordul, hogy ráhintek még egy kis őrölt fahéjat is.

6 adag lesz belőle.

Utolsó módosítás: 2004.11.07