Háromsajtos spagetti
Hozzávalók:
30 dkg spagetti vagy makaróni
10 dkg vaj
90 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, karfiol, brokkoli, kukorica, gomba, póréhagyma)
1 l húsleves
20 dkg Pannónia sajt
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sajt
só
bors
4 dl tejföl
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a fele vajon átforgatjuk. A zöldségeket - a gomba és a póréhagyma kivételével - a húslevesben megfőzzük, de nem túl puhára. A gombát és a póréhagymát a vaj másik felén megdinszteljük, majd összekeverjük a leszűrt főtt zöldségekkel.
A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. Egy nagy jénai edénybe rétegezzük a hozzávalókat: sajtot, tésztát, zöldséget, sajtot, tésztát, zöldséget, végül megint sajtot. Mindezt leöntjük a tejföllel úgy, hogy jól átjárja a tésztát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd készre sütjük.
Utolsó módosítás:
2004.11.07