GESZTENYÉS CSIRKEGOLYÓK FRISS KORIANDERZÖLDDEL
Hozzávalók:
1 doboz mélyhűtött, natúr gesztenye
1 csokor újhagyma
1 db chilipaprika
kb. 2 cm-es gyömbérdarab
20 dkg darált csirkehús
2 evőkanálnyi szójaszósz
3 evőkanálnyi olívaolaj
1 evőkanálnyi zsemlemorzsa
A mártáshoz ízlés szerint:
Joghurt
Tejszín
Apróra vágott koriander mag
1 csokor korianderzöld
1 csokor menta
Elkészítés:
Miután a mélyhűtött natúr gesztenyét megfőzzük, beletesszük egy keverőtálba, aztán hozzászórunk egy csokor vékonyra karikázott újhagymát, egy kimagozott, apróra vágott chilipaprikát és további ízesítésül belereszelünk kb. 1-2 cm-es gyömbért is. Végül az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
A fűszeres gesztenyepüréhez hozzáadjuk a darált csirkehúst. Só helyett 2 evőkanálnyi szójaszószt, 3 evőkanálnyi olajat és végül 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát szórunk bele.
Ha ezzel is megvagyunk, kezünkkel jól összegyúrjuk a masszát és kis, diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket. (Kb. 25 golyócska kerekedik a masszából.)
Amíg a fasírtjaink lecsöpögnek a szalvétán, egy csokor korianderzöldet és egy csokor mentát apróra vágunk.
Tálaláskor egy tányérra helyezzük a csirkegolyókat, a tetejüket megcsorgatjuk egy már előre elkészített mártással, ami nem áll másból, mint natúr joghurt, tejszín, és apróra vágott koriander mag keverékéből.
Végül az egészet megkoronázva, meghintjük a fehérsipkás golyókat az apróra vágott korianderzölddel.
2 nagy adag lesz belőle
Utolsó módosítás:
2004.11.07