GESZTENYÉS CSIRKEGOLYÓK FRISS KORIANDERZÖLDDEL

Hozzávalók:
A mártáshoz ízlés szerint:
Elkészítés:
Miután a mélyhűtött natúr gesztenyét megfőzzük, beletesszük egy keverőtálba, aztán hozzászórunk egy csokor vékonyra karikázott újhagymát, egy kimagozott, apróra vágott chilipaprikát és további ízesítésül belereszelünk kb. 1-2 cm-es gyömbért is. Végül az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.

A fűszeres gesztenyepüréhez hozzáadjuk a darált csirkehúst. Só helyett 2 evőkanálnyi szójaszószt, 3 evőkanálnyi olajat és végül 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát szórunk bele.

Ha ezzel is megvagyunk, kezünkkel jól összegyúrjuk a masszát és kis, diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket. (Kb. 25 golyócska kerekedik a masszából.)

Amíg a fasírtjaink lecsöpögnek a szalvétán, egy csokor korianderzöldet és egy csokor mentát apróra vágunk.

Tálaláskor egy tányérra helyezzük a csirkegolyókat, a tetejüket megcsorgatjuk egy már előre elkészített mártással, ami nem áll másból, mint natúr joghurt, tejszín, és apróra vágott koriander mag keverékéből.

Végül az egészet megkoronázva, meghintjük a fehérsipkás golyókat az apróra vágott korianderzölddel.

2 nagy adag lesz belőle

Utolsó módosítás: 2004.11.07