Amerikai palacsinta

Szupernagy, szuperkönnyű palacsinta túróval és meggymártással.

Hozzávalók:
Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába. A szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk.

Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, reszelt citromhéjjal, mosott mazsolával, tejföllel kikeverjük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.

A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, és összegöngyölve egy hőálló tálba tesszük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Alufóliával letakarva a sütőben kicsit átsütjük, de nem pirítjuk meg.

Közben elkészítjük a meggymártást:
A meggyet a cukorral, őrölt fahéjjal egy lábasba öntjük.

A lisztet simára keverjük a meggy lével, felengedjük a tejszínnel és néhány percig forraljuk.

A mártást melegen vagy hidegen a palacsintákkal tálaljuk.

Utolsó módosítás: 2004.11.07