Amerikai palacsinta
Szupernagy, szuperkönnyű palacsinta túróval és meggymártással.
Hozzávalók:
8 db sima édes palacsinta
25 dkg túró
2 tojás
5 dkg porcukor
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
1 dl tejföl
2 dkg vaj
2 db mirelit meggy vagy fél ü. magozott meggybefőtt
6 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 dkg liszt
1 dl meggylé
1 dl tejszín
Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába. A szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk.
Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, reszelt citromhéjjal, mosott mazsolával, tejföllel kikeverjük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, és összegöngyölve egy hőálló tálba tesszük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Alufóliával letakarva a sütőben kicsit átsütjük, de nem pirítjuk meg.
Közben elkészítjük a meggymártást:
A meggyet a cukorral, őrölt fahéjjal egy lábasba öntjük.
A lisztet simára keverjük a meggy lével, felengedjük a tejszínnel és néhány percig forraljuk.
A mártást melegen vagy hidegen a palacsintákkal tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07