Pácolt lazac rösztivel
Hozzávalók:
60 dkg füstölt lazac filé
1 db sárgarépa
1 db zeller
1 db lilahagyma
1 db vöröshagyma
1 csomag kapor
1 db citrom
borókabogyó
2 evőkanál friss reszelt torma
0,5 dl sűrű tejszín
1 dl tejszín
1 dl áfonyadzsem
1 evőkanál cukor
50 dkg burgonya
só
bors
A burgonyát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben rösztiket sütünk belőle.
A sárgarépát, a zellert, a lila- és vöröshagymát, póréhagymát lereszeljük vagy apró darabokra vágjuk, a fűszereket és a kaprot összetörjük, vagy apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk az almaecetet. Ezzel a páccal bekenjük a halszeleteket, és állni hagyjuk 2-3 napig.
Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tormát, a sűrű tejszínt, az áfonyalekvárt, a cukrot és a sót, valamint a tejszínt, majd felforraljuk.
A lazacszeleteket a rösztivel és a mártással tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07