Hal kapros mártásban vadrizzsel
A halhoz jól illik a vadrizs
Hozzávalók:
75 dkg filézett hal
2-3 evőkanál ecet
só
1 fej hagyma
4 dkg vaj
2 evőkanál tönkölybúza liszt
1,5 dl zöldségleves (kockából)
1,5 dl száraz fehérbor
frissen őrölt fehérbors
kapor
1,5 dl tejszín
30 dkg fehér rizs és vadrizs keverék
A halat darabokra vágjuk, bekenjük ecettel, majd megsózzuk.
Az apró kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk olajban, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Kevergetés mellett hozzáöntjük a bort és a levest, és kb. 8 percig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd a végén beletesszük a haldarabokat, és kb. 10 percig főzzük kis lángon.
A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a kaprot és a mártáshoz keverjük.
A rizs és vadrizs keverékét kifőzzük, majd a halat ezzel tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07