Csörögefánk
Ha egyszerűen elkészíthető, finom édességre vágysz, akkor ez a te recepted.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
1 evőkanál rum
1 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
20 dkg baracklekvár
2 csomag vaníliás cukor
A lisztet, a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és a tejfölt jól kidolgozzuk, majd 2 órán át pihentetjük.
Nyújtódeszkán kinyújtjuk 2 mm vastagságúra. Derelyevágóval cakkos, 8 cm-es kockákat vágunk.
A közepét bevágjuk, és forró olajban kisütjük mindkét oldalát. Készíthetjük úgy is, hogy a tésztából hosszúmetélteket vágunk, csigákat tekerünk belőlük és ilyen alakú fánkocskákat sütünk.
Barackízzel vagy vaníliás cukorral tálalhatjuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07