Thai csirke tésztával
Hozzávalók:
3 db csirkemell
20-30 dkg mogyoró
1 kínai kel
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
1 csomag szójacsíra
3 db hagyma
1 fej fokhagyma
gyömbér
chilipor
1 doboz ananászkonzerv
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál étkezési keményítő
üvegtészta
Páchoz:
szójaszósz
1 evőkanál erőspaprika-krém
A felkockázott csirkemellet 1 napig pácoljuk a szójaszósz és a paprika krém keverékében.
A pácolt csirkemellet a mosott és feldarabolt mogyoróval olajban megsütjük, félretesszük. Wokban megdinszteljük a negyedelt hagymákat, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikákat, a laskára vágott kínai kelt és a szójacsírát, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk chiliporral. Hozzáadjuk a mogyorós húst, az ananász kockákat, majd összeforraljuk.
Elkeverjük az ananász levét a ketchuppel, az erőspaprika-krémmel és az étkezési keményítővel, ezzel felöntjük a ragut és forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Üvegtésztával tálaljuk. Sült üvegtésztával díszítjük.
Utolsó módosítás:
2004.11.07