SAJTOS SÜLT TÉSZTA

Hozzávalók:
Elkészítés:
Első lépésként kifőzőm a tésztát. Amíg fő, készítek egy besamelt.

Egy közepes méretű lábosba beledobom a vajat és megolvasztom. Majd hozzáteszem a lisztet és kézi habverővel elkeverem. Szépen hozzáöntöm a vajas liszthez apránként a tejet, miközben továbbra is folyamatosan kevergetem a készülő mártást. Így sosem lesz csomós. Aztán egy kis türelem, amíg besűrűsödik a mártásunk. Végül az íz kedvéért hozzádobok 2 babérlevelet is.

Amíg a mártás forrdogál, egy tálba lereszelem a scamorzákat. Miközben oda-oda pillantok a mártásra is, felkarikázom a kolbászt, majd mindegyik karikát meg is felezem.

Ekkorra a mártás oldalán megjelenő bugyborékok már jelzik, hogy a szósz el kezdett besűrűsödni. Le is zárom alatta a gázt és aztán fogom a fokhagymát és a reszelőm kislukú oldalán át belesikálom az enyhén babér ízű besamelbe.

Összekeverem az egészet, kihalászom belőle a babérlevelet, megsózom, és jól megborsozom. Hozzákeverek egy nagy maréknyi sajtot, és amíg a sajt felolvad a besamelben, kivajazok egy ovális sütőtálat, majd gyorsan beleöntöm a tálba a kész mártásomat. Hozzázuttyintom a kifőtt tésztát is, kicsit óvatosan összekeverem az egészet. Végül a tetejére rászóróm a kolbászdarabkákat, majd meghintem a maradék reszelt sajttal. Fogom a tálat és beteszem a sütőbe.

Negyed óra múlva már kész is az isteni vacsora.

4 adag lesz belőle

Utolsó módosítás: 2004.11.07