Tejfeles zöldségleves tárkonyos–halas sajtgaluskával

Hozzávalók

Leves:
Sajtgaluska:
Póréhagymát vékony félkarikákra vágjuk, kevés vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket, rövid ideig pároljuk. Sóval, borssal, tárkonnyal és ételízesítővel fűszerezzük.

Finomra vágott petrezselyem zöldjét szórunk rá, majd felengedjük egy liter vízzel. Forrástól számított pár percig lassú tűzön főzzük, majd vékony tejfölös habarást készítünk, és ezt hozzáadjuk.

Sajtgaluska: egy tojást és az olvasztott vajat kikeverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a főtt, átpasszírozott vajat, a sajtot, végül a darát. Jól elkeverjük, pár percre hűtőbe rakjuk.

Egy edénybe vizet forralunk, beleszaggatjuk kávéskanállal az elkészített masszát, egyszer felforraljuk, levesszük a tűzről. Fedő alatt hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a forró levesbe rakjuk.

Utolsó módosítás: 2004.11.07