Francia hagymakrémleves cipóban

Hozzávalók:
A hagymákat vékony karikákra szeleteljük és olvasztott vajon üvegesre pároljuk. Szórjuk meg liszttel, s pirítsuk 1-2 percig, amíg a liszt rózsaszín nem lesz.
Öntsük fel másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és dobjuk bele a csomóba kötött fűszerzöldséget. Főzzük 30 percig.
A levest rúdmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, és a levesből kivéve egy keveset összekeverjük a tojásos tejszínnel, majd visszaöntjük a levesbe, de már ne forraljuk.
Kenyérkockákat pirítunk, egy levesestálba tesszük őket, majd ráöntjük a levest. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe rakjuk.
[Mit rejt a cipó?] Addig pirítjuk, amíg megfelelő színt nem kap, majd tálaljuk.

Utolsó módosítás: 2004.11.07