Túrógombóc
A sárgabarackos túrógombóc cukros tejföllel nyakon öntve a csemegék csemegéje
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
olaj
vaníliás porcukor
só
1 csomag aszalt sárgabarack
Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval, valamint az aszalt sárgabarackkal. A masszát pihentessük, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad.
Ekkor lazán keverjük hozzá a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, s azokat lobogó sós vízben főzzük ki. A zsemlemorzsát pirítsuk meg kevés olajon, s a kész gombócokat ebbe forgassuk.
Simára kevert langyos tejföllel meglocsolva és cukorral meghintve tálaljuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07