Rigó Jancsi
Hozzávalók:
2 kakaós piskóta:
(6 tojás sárgáját és 6 kanál porcukrot 15-20 percig keverünk. Hozzávegyítünk 2 szelet csokoládét 2 szelet csokoládét, 6 tojásfehérjét habbá verve, és végül 3 kanál lisztet. 15x20 cm-es vajjal kikent tepsiben 1 cm vastagságban megsütjük.)
Krém:
4 dl tejszín habbá verve
8 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
vanília
csokoládémáz
A tejszínhabhoz óvatosan hozzákeverjük a 8 dkg porcukorral elkevert kakaóport, kevés vaníliával ízesítjük.
A krémet 4-5 cm vastagságban rákenjük az egyik piskótalapra.
A másik lapot bevonjuk csokoládémázzal és mikor megszáradt, felvágjuk 15-20 egyenlő darabra.
A darabokat pontosan egymás mellé, a krém tetejére helyezzük és a felosztott részek nyomán meleg nedves késsel fölszeleteljük a süteményt.
Utolsó módosítás:
2004.11.07