Besameles pulyka
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
8 szelet bacon szalonna
20 dkg gomba
só
bors
kakukkfű
bazsalikom
10 dkg vaj
olaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
4 db tojás
1 fej karfiol
besamelmártás
Díszítéshez:
piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, a gombát felszeleteljük. Egy tepsit kivajazunk, beleteszünk néhány bacon szeletet, erre tesszük a húst, fűszerezzük, rátesszük a gomba szeleteket.
Nagy társaság esetén ebből rakhatunk még egy réteget. Ráöntjük a tejfölt, a felvert tojást, végül gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben készre sütjük.
A karfiolt sós vízben félig megfőzzük, kivajazott jénai tálba tesszük, leöntjük a besamelmártással, végül egy felvert tojást öntünk rá. Sütőben megsütjük.
A kaliforniai paprikákat apró kockákra vágjuk, majd az étel köré szórjuk.
Utolsó módosítás:
2004.11.07