Puncs fánk

Újabb farsangi fánkkülönlegesség Kugler-módra.

Hozzávalók:
Töltelék:
Összekeverjük a cukrot, a 9 tojás sárgáját, a vizet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét és végül a lisztet.

Nyomótölcsérbe töltjük a masszát, és fánkformákat nyomunk ki belőle, majd megsütjük. Ha megsültek a fánkok, és kihűltek, félbe vágjuk őket, és kiszedjük a belsejüket.

Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a rumot, a baracklekvárt, a meghámozott, kis darabokra vágott narancsot, és felforraljuk, majd kihűtjük.

A 9 tojás fehérjét felverjük, és a vége felé hozzáadagoljuk a cukrot is. Hozzáadjuk a narancsos főzethez, és megtöltjük a félbe vágott fánkokat.

Visszaillesztjük a fél fánkokat, mintha újra egészek lennének, és bevonjuk puncs mázzal őket.

Utolsó módosítás: 2004.11.07