Puncs fánk
Újabb farsangi fánkkülönlegesség Kugler-módra.
Hozzávalók:
15 dkg cukor
9 tojás
2 ek víz
25 dkg liszt
Töltelék:
3 ek baracklekvár
1 dl rum
2 db narancs
9 tojásfehérje
30 dkg cukor
koktéldíszítők
Összekeverjük a cukrot, a 9 tojás sárgáját, a vizet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét és végül a lisztet.
Nyomótölcsérbe töltjük a masszát, és fánkformákat nyomunk ki belőle, majd megsütjük. Ha megsültek a fánkok, és kihűltek, félbe vágjuk őket, és kiszedjük a belsejüket.
Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a rumot, a baracklekvárt, a meghámozott, kis darabokra vágott narancsot, és felforraljuk, majd kihűtjük.
A 9 tojás fehérjét felverjük, és a vége felé hozzáadagoljuk a cukrot is. Hozzáadjuk a narancsos főzethez, és megtöltjük a félbe vágott fánkokat.
Visszaillesztjük a fél fánkokat, mintha újra egészek lennének, és bevonjuk puncs mázzal őket.
Utolsó módosítás:
2004.11.07