Gesztenyével töltött csirkemell
S akkor milyen finom lesz, ha flambírozott ananásszal tálaljuk!
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
25 dkg natúr gesztenyepüré
szegfűszeg
fahéj
só
bors
rum
2 dl húslé
1 ek liszt
1 ek olaj
1 doboz karikára vágott ananász
10 dkg mazsola
[ gesztenyetoltelek ] A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben felfőzzük, kivesszük belőle a fűszereket, majd ezzel a lével összegyúrjuk a natúr gesztenyemasszát.
A csirkemell filét megnyitjuk, majd ezzel a töltelékkel megtöltjük.
Lisztbe forgatjuk és kevés olajon hirtelen megsütjük.
Ráöntjük a húslét, az ananász levét, és puhára pároljuk.
Kevés vajat hevítünk serpenyőben, beletesszük az ananászkarikákat, ízlés szerint rummal vagy konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk ( azaz flambírozzuk ).
Elkészítjük a köretet: A rizst készre pároljuk, úgy, hogy a pároló léhez adjuk a mazsolát és a fél doboz kockára vágott ananászt, majd sózzuk.
Tálalása: a flambírozott ananászkarára helyezzük a töltött csirkemellet.
Köretként mazsolás, ananászos rizst adunk hozzá.
Utolsó módosítás:
2004.11.07