Gesztenyével töltött csirkemell

S akkor milyen finom lesz, ha flambírozott ananásszal tálaljuk!

Hozzávalók:
[ gesztenyetoltelek ] A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben felfőzzük, kivesszük belőle a fűszereket, majd ezzel a lével összegyúrjuk a natúr gesztenyemasszát.

A csirkemell filét megnyitjuk, majd ezzel a töltelékkel megtöltjük.

Lisztbe forgatjuk és kevés olajon hirtelen megsütjük.

Ráöntjük a húslét, az ananász levét, és puhára pároljuk.
Kevés vajat hevítünk serpenyőben, beletesszük az ananászkarikákat, ízlés szerint rummal vagy konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk ( azaz flambírozzuk ).

Elkészítjük a köretet: A rizst készre pároljuk, úgy, hogy a pároló léhez adjuk a mazsolát és a fél doboz kockára vágott ananászt, majd sózzuk.

Tálalása: a flambírozott ananászkarára helyezzük a töltött csirkemellet.
Köretként mazsolás, ananászos rizst adunk hozzá.

Utolsó módosítás: 2004.11.07